5.-8.72007. Laatokan-Karjalan luonto

4 kurssipäivää

Ohjaajina biologi Hanna Aalto ja biologi Marko Vauhkonen. Mukana ovat myös luontokuvaaja Hannu Siitonen ja sudenkorentoharrastaja Rainer Rajakallio.

Ohjaajina biologit Hanna Aalto ja Marko Vauhkonen. Kurssilla tutustutaan Laatokan- Karjalan lehtovyöhykkeeseen kuuluvan Parikkalan lintuihin ja muihin eläimiin, kasvillisuuteen ja jääkausien jälkiin. Kurssi sopii kaikille yli 11 -vuotiaille luonnosta kiinnostuneille. Erityisen hyvin kurssi soveltuu lajintuntemusta kertaaville luokanopettajille, biologianopettajille, ja opettajiksi opiskeleville. Lintuihin ja jääkausiin liittyvän osuuden opettaa niihin erikoistunut biologi Hanna Aalto. Kasviosuudessa opettajana on kosteikko- ja suokasvi asiantuntija Marko Vauhkonen. Heinäkuun alussa vuotuiset lintumäärät ovat suurimmillaan ja poikueita näkyy paljon. Osa linnuista aloittelee juuri toista pesintäänsä. Kasvillisuuskin on hehkeimmillään juuri heinäkuussa, kun alkukesän kasvit ovat vielä kukassa ja loppukesän lajit aloittelevat kukintaansa. Parikkalan eläimistö ja kasvisto on erittäin runsaslajinen ja täältä löytyy paljon erittäin harvinaisia lajeja. Siikalahden luonnonsuojelualue on yksi tutustumiskohteistamme. Siikalahti on Suomen paras lintujärvi ja sen kasvisto on myös erittäin merkittävä. Kurssilla liikutaan ohjaajien ja kurssilaisten autoilla. Autojen käytöstä maksetaan kilometrikorvaukset. Pyytäisin niitä, joka tulevat omalla autolla ilmoittautumaan, jotta riittävä automäärä saadaan varmistettua.
Kurssilla liikutaan ohjaajien ja kurssilaisten autoilla. Autojen käytöstä maksetaan kilometrikorvaukset. Pyytäisin niitä, joka tulevat omalla autolla ilmoittautumaan, jotta riittävä automäärä saadaan varmistettua.

Kurssit järjestetään Oronmyllyn toimintakeskuksessa. Kurssiamme varten on varattu tunnelmallinen Myllytupa. Oronmylly puh. (05) 635 3500.

Kurssiohjelma:

(Säätila tms. saattaa aiheuttaa muutoksia ohjelmien järjestykseen)

Sunnuntai 5.7.2007

Kahvi ilmoittautuessa
14.00 Aloitustilaisuus
15.00 Lintujen lajintuntemusta ja ekologiaa
17.00 Päivällinen
18.00 Jääkausien jäljillä Parikkalassa
20.00 Saunat ja iltapala

Maanantai 6.7.2007

8.00 Aamiainen
9.00 Retki Siikalahden lintujärvelle
13.00 Lounas
14.00 Harjujen kasvit ja harjujen synty
17.00 Päivällinen
18.00 Kasvien lajintuntemus
19.30 Luontokuvaaja Hannu Siitosen luontokuvaesitys
21.00 Saunat ja iltapala

Tiistai 7.7.2007

8.00 Aamiainen
9.00 Kosteikko ja lehtokasviretki
13.00 Lounas
14.00 Retki kämmekkäsuolle ja hiidenkirnuille
17.30 Päivällinen
18.30 Lisää opiskeluja
20.00 Saunat ja iltapala

Keskiviikko 8.7.2007

8.00 Aamiainen
09.00 Metsälinnut ja jääkauden merkit maastossa
12.30 Lounas
13.00 Kurssin päätös.

Kurssikeskus on Oronmyllyn toimintakeskus, jossa majoitutaan 2-4 hengen huoneissa. Kurssia varten on varattu tunnelmallinen Myllytupa, jossa on majoitustilojen lisäksi opetustilat ja keittiö. Oronmylly on 13 kilometrin päässä Parikkalan keskustasta. Omilla autoilla tulevat kääntyvät Parikkalan keskustan pohjoispuolella Särkisalmella Melkoniemen suuntaan. Melkoniementietä ajetaan noin 5 kilometriä, jonka jälkeen käännytään oikealle opasteiden mukaan Oronmyllylle. Oronmyllyn tietä noin 3 kilometriä. Ilmoitathan ruoka-aine allergioistasi ilmoittautuessasi.

Miten Parikkalaan tullaan? Parikkalaan pääsee junalla Helsingin ja Joensuun suunnista. Bussilla pääsee edellisten suuntien lisäksi Parikkalaan Savonlinnan suunnasta. Julkisilla kulkuvälineillä saapuvia suositellaan ottamaan kimppataksi Parikkalan keskustasta Oronmyllyn toimintakeskukseen tai ilmoittamaan Oronmyllyn toimintakeskukselle, että tarvitsevat kyydin.

Ota kurssille mukaan:

Kurssilla tarvitset lämpimän vaatekerran, kävelykengät, sadeasun ja saappaat ja vaatteet aurinkoisia kelejä varten. Kiikari, tai kaukoputki lintujen katselua varten, lintu- ja kasvikirja tunnistamisen avuksi, muistiinpanovälineet ja vesipullo retkiä varten.

Lämpimästi tervetuloa

Tulosta tämä ohjelma itsellesi

Ilmoittautumiset ja peruutukset Suomen luonnonsuojeluliittoon puh: 09 228 08 207. Kyselyt ohjelmasta puh:050 52 46 597

Takaisin Ornion etusivulle